Tenk deg om før du lover deg bort!

pablo (26)

Når du ser en ting du har lyst på, er det lett å blir revet med. Men tenk deg godt om før du gir et skriftlig løfte – for det forplikter!

Plustelig dukker det opp et bilde på Oslogisbort. Noen vil gi bort – eller bytte bort – noe du har ønsket deg sååå lenge. Eller noe du plustelig får lyst på, fordi du ser det kan passe inn i stua eller på badet ditt.

«Jaaaa, jeg vil ha!»

Du er den første til å kommentere. Hjertet slår litt fortere. Denne tingen må jeg sikre meg.

Men… leste du hele annonseteksten? Så du at tingen faktisk befinner seg på en helt annen kant av byen enn der du bor? Og at det garderobeskapet som passer «rett inn på ditt bad» er over to meter høyt? At du ikke har bil – eller mulighet til å få noen til å hjelpe deg, siden det også står i annonsen at skapet «må hentes i kveld»?

Det er lett å la seg rive med. Og det er lett å love seg bort.

Et skriftlig løfte, en avtale, er juridisk bindende. Det betyr at du ikke kan gå bort fra den avtalen. Og tenk på at hvis du senere samme kveld legger inn en kort melding i kommentarfeltet på annonsen om at «sorry, jeg får ikke hentet skapet likevel. Det blir for stort… jeg har vondt i hodet.. har ikke bil… har ikke tid… har ombestemt meg»… ja, da setter du den personen som ville GI BORT skapet til deg i en vanskelig situasjon. Hun stolte på deg. Stolte på ditt løfte. At DU skulle komme og hente skapet – helt gratis.

admin@oslogisbort.no

Dessverre får vi som er administratorer i Oslogisbort flere ganger i uken såre tibakemeldinger om folk som trakk seg fra avtaler. Bytter som ikke ble gjennomført fordi «noen» hadde ombetemt seg. At det ble forsinkelser i en flytteprosess fordi en stor hjørnesofa ikke ble hentet som avtalt. Det er skuffende, det er ikke god folkeskikk – og vi vil ikke ha det sånn i den snille gjenbruksgruppa Oslogisbort.

Har du innspill, ris eller ros, send oss en epost: admin@oslogisbort.no

Neste gang du ser en ting som du «må ha», tenke deg om i noen minutter  – eller bruk så lang tid du trenger til å måle opp stua di, om sofaen faktisk får plass. Hør med din bedre halvdel (om du har en) om sofaen er «godkjent» – og om dere har mulighet til å hente den innenfor den tidsfristen som er angitt i annonsen.

Det er ingen ting som heter «først i køen» i Oslogisbort. Den som eier en ting, et møbel eller klesplagg har selvfølgelig rett til gi det bort – eller bytte det bort – med den som han eller hun selv velger.

Vær høflig. Tenk deg om. Ikke lov deg bort. Ikke gi løfter du ikke kan holde. Da skaper du ikke problemer for deg selv – eller andre.

Ha en super dag og vær snille med hverandre!

Her kan – og MÅ – du lese de enkle reglene våre 🙂

Og klikk her for å komme til det som trolig er den snilleste gjenbruksgruppa på nett: Oslogisbort

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s